Seura

Historia

   
Triathlonteam 226:n perustamiskokous pidettiin 13.1.2004
Seura perustettiin kahdesta syystä: Ensinnäkin Nokialla oli jo olemassa vahva triathlonista kiinnostunut joukko urheilijoita, sekä valmentaja, jotka toimivat aktiivisesti jo triathlonin parissa. Toinen syy oli se että, vuoden 2004 ironmanmatkojen kilpailun järjestäjä ilmoitti etteivät he kykene järjestämään ko. kilpailua ja Triathlonteamin perustaneet jäsenet päättivät ettei triathlonin kuninkuusmatkaa voida jättää pitämättä. Niinpä päätettiin perustaa seura, joka kuuluu Suomen Triathlonliiton alaisuuteen ja päätettiin anoa SM-kisan järjestämisoikeutta Nokialle.

Jo seuran perustamisvaiheessa porukassa oli mukana innokas joukko niin maailman huipulla kilpailevia urheilioita, kuin aktiivisia kuntoilijoita. Tästä oli helppo luoda perusta seuran tulevalle toiminnalle niin huippu-urheilussa, kuin kuntourheilunkin puolella.

Ensimmäinen suuri tehtävä seuralla oli pitää ironmanmatkojen SM-kilpailu. Kisan järjestelyt sujuivat hyvin, mutta seuralle tuli rahallista tappiota n. 6000€ lähinnä kilpailun televisioinnista johtuvista kuluista, jonka aktiivit päättivä kattaa pankkilainalla ollen itse takaajina.

Syksyllä 2004 lähti varsinainen ohjattu seuratoiminta käyntiin niin kilpa- kuin kuntourheilijoidenkin osalta. Kilpailijat harjoittelivat yksinään omien ohjelmiensa mukaan ja kuntoilijoilla oli yhteiset harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Maanantaisin Vesitornin pururadalla ja Perjantaisin uimahallilla.

Syksyllä 2004 seura päätti anoa järjestettäväkseen keväällä 2005 Talvitriathlonin SM-kilpailut lyhyillä matkoilla ja päätti samalla myös järjestää harjoitusmielessä vastaavat kilpailut Jämillä syksyllä 2004. Kilpailut sujuivat hyvin ja niistä opittiin paljon.

Vuoden 2004 lopussa seuraan kuului jäseniä 38 kpl, joista neljä oli varsinaisia kilpailijoita ja 34 kuntoilijoita.

Lisäksi seuramme sai luottamuksenosoituksen Suomen Triathlonliitolta, joka syyskokouksessaan valitsi seuramme puheenjohtajan Marko Selinin Suomen Triathlonliiton Puheenjohtajaksi alkaen vuoden 2005 alusta.

Saimme järjestettäväksemme myös vuosien 2005 ja 2006 ironman-matkan SM-kilpailut ja näin ollen onnistuimme vakiinnuttamaan paikkamme kilpailuiden järjestäjien joukossa.
Kesän kilpailutapahtumamme ovat kasvaneet kaksipäiväisiksi. Vuonna 2006 SM kilpailun lisäksi viikonlopun ohjelmassa oli kaikille sopiva kuntotriathlon, jossa lajia pääsi kokeilemaan myös hieman vähäisemmänkin harjoitustaustan omaavat ihmiset.
Vuoden 2007 tapahtuma viikonloppu tulee olemaan 4.-5.8 jolloin suomen parhaat triathlonistit pääsevat kilpailemaan ironman-matkan Suomen mestaruudesta ja edeltävänä päivänä kuntoilijat saavat jälleen mahdollisuuden osallistua kuntotriathloniin jossa on varmasti kaikille sopivat matkat. Edellämainittujen lisäksi samana viikonloppuna on luvassa myös Super Tri Kids tapahtuma, joka on peruskouluikäisten oma, ainutlaatuinen triathlon tapahtuma Suomessa ja kenties koko maailmassa.   

Nuoret urheilijamme ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomen kärki triathleettien joukossa seuran ollessa esim. vuonna 2006 seurarankingissa viidensiä!